Keep your cool met het ijskoude Piper-Heidsieck Ice Cream-pack...

... en de waanzinnig lekkere champagnesorbet van Cremerie Germaine en Glacier Gaston.

Verleiding vergt bravoure en expressie. Vraag maar aan Marilyn Monroe, de ooit zo sprankelende muze van Piper-Heidsieck. De filosofie van het champagnemerk inspireerde ook al menig andere grootheden. De exclusieve creaties van topdesigners Christian Louboutin en Jean-Paul Gaultier zijn iconisch. Deze zomer lanceert Piper-Heidsieck een ondeugende nieuwkomer in dat rijtje: een exclusieve Ice Cream Cool Box in de vorm van een ijsje. De limited edition Ice Cream collectie is een ode aan het ultieme zomermoment: een helderblauwe hemel, de zilte bries in je haren en het warme zand dat tussen je vingers wegsijpelt. Perfectie, niet? Piper-Heidsieck streeft al sinds 1785 naar absolute excellentie. Een missie die het merk de titel van meest bekroonde champagnehuis van de eeuw* opleverde. 

#PIPERICECREAM - Cannes, Milaan of Brussel. Waar je je ook bevindt deze zomer, de limited edition Piper-Heidsieck Ice Cream Cool Box weet het sensuele gevoel van de zomer perfect te vatten: een tikkeltje speels, gedurfd en sprankelend. De felrode cooler met een gouden krullend deksel in de vorm van een ijsje is gemaakt in de iconische Piper-Heidsieck kleuren. De luxueuze cool box onthult je favoriete Cuvée Brut op verleidelijke wijze, houdt de temperatuur perfect op peil en trekt alle ogen naar zich toe. Kortom, een absolute must-have voor elke champagneliefhebber. Voor jezelf of als verrassingsgeschenk voor je gastheer of -vrouw in kwestie. Laat je opmerken deze zomer. Laat je verleiden door dit collector’s item van het meest bekroonde champagnehuis van de eeuw*.

De limited edition Ice Cream Cool Box is verkrijgbaar bij speciaalzaken. Aanbevolen verkoopprijs: 46,50€.


ZOMERSE FAVORIET: PIPER-HEIDSIECK IJS VAN CREMERIE GERMAINE EN GLACIER GASTON - Piper-Heidsieck drijft de verleiding nog een tikkeltje op. Het champagnehuis inspireerde de getalenteerde ijsmeesters van twee gourmand ijssalons tot het ontwerpen van een ijssmaak met Piper-Heidsieck champagne. Jan Vandewiele, chef gelato van het Antwerpse Cremerie Germaine creëerde een Piper-Heidsieck gelato die voor zo’n 47% uit champagne bestaat. 

Om het fruitige en sprankelende karakter van de champagne te versterken, voegde Glacier Gaston’s maître-glacier op zijn beurt calamondin - een citrusvrucht uit de Filippijnse keuken -, een infusie seringen en gekonfijte frambozen toe. Een smaaksensatie die doet watertanden.

Zin gekregen in een ‘coupe champagne’? Een bolletje Piper-Heidsieck Cuvée Brut degusteren kan gedurende juli en augustus bij beide ijssalons. Benieuwd naar hun andere creaties? De Instagrampagina’s van Cremerie Germaine en Glacier Gaston doen je alvast hunkeren naar een bolletje of twee. 

Praktische informatie:

🍦 Cremerie Germaine - Nassaustraat 13, 2000 Antwerpen. Open alle dagen van 13-23u. http://cremeriegermaine.be

🍦 Glacier Gaston - 86 quai aux briques, 1000 Brussels en 29 Place Dumon, 1150 Woluwe-Saint-Pierre. Open dinsdag - zondag van 12-22u. https://glaciergaston.be

Jan Vandewiele van Cremerie Germaine over de samenwerking: “De aanpak van Cremerie Germaine is heel simpel: maak een heerlijk product met enkel kwaliteitsingrediënten. De maak-vanaf-nul filosofie bestaat uit het aanbieden van traditionele Italiaanse smaken met de meest verse seizoensgebonden ingrediënten. Als je dan de kans krijgt om voor Piper-Heidsieck een sorbet te creëren, dan wil je ook dat elke hap dezelfde ervaring teweegbrengt dan een sip van een glas champagne.”
Turan Ucar, van Glacier Gaston stelt zich even voor: "Onze filosofie is gebaseerd op producttransparantie. We gebruiken uitsluitend kwaliteitsproducten voor de bereiding van onze ijsjes en sorbets. Ook onze grondstoffen zijn zorgvuldig geselecteerd en 90% van onze producenten zijn Belgisch. Zo is onze melk afkomstig van Ardense boerderijen, waarvan sommige zelfs biologisch gecertificeerd zijn. Kennis en smaak zijn deel van ons DNA en daar zijn we maar al te trots op bij Glacier Gaston.”

CUVEE BRUT - De Cuvée Brut is een elegante en evenwichtige champagne die overal ter wereld liefhebbers van de bruisende drank overtuigt met zijn diepgang, zijn complexiteit en zijn uitbundige en sprankelende body. De fascinerende blend van knapperige witte perzik, oranjebloesem en sappige peer met licht geroosterd brood. De heerlijke, rijke champagne bevat voorts subtiele accenten van amandel en een zweempje citrus. Ook je smaakpapillen zullen gestreeld worden door de signatuurcuvée van het Huis – een ervaring die je steeds naar meer doet verlangen.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 50% PINOT NOIR – 30% MEUNIER – 20% CHARDONNAY 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Min. 25% RESERVEWIJNEN - DOSERING: 9 g/l

HET HUIS PIPER-HEIDSIECK - Het meest bekroonde champagnehuis van de eeuw*, Piper-Heidsieck, wordt geroemd voor zijn doortastendheid en streven naar uitmuntendheid. Het dankt zijn wereldwijde succes aan de gepassioneerde keldermeesters die in het in Reims gelegen Huis actief zijn. Piper-Heidsieck ontstond uit een liefdesgeschiedenis die begon in 1785 toen de in Duitsland geboren stichter Florens-Louis Heidsieck voor zijn geliefde en later de eerste ‘merkambassadeur’ Marie-Antoinette een cuvée ontwikkelde, ‘een koningin waardig’. Later werd het merk de lievelingsdrank van Marilyn Monroe. Vandaag wordt Piper-Heidsieck in meer dan 100 landen geschonken en kan het prat gaan op het dubbele certificaat van Viticulture Durable en Champagne en Haute Valeur Environnementale**. 

https://www.piper-heidsieck.com

https://www.instagram.com/piper_heidsieck 

*De voorganger van Chef de cave Emilien Boutillat, Régis Camus, werd sinds het begin van de eeuw acht keer “Sparkling Winemaker of the Year”, een titel uitgereikt door de jury van de International Wine Challenge.

** VDC: duurzame wijnbouw in de Champagne / HVE: hoge ecologische waarde


Het persbericht en de hoge resolutie beelden kunnen hier gedownload worden.

Voor meer informatie, kan je contact opnemen met :

Francine De Caluwe

Francine De Caluwe

oona agency Antwerp
Sofie Pintens

Sofie Pintens

oona agency Antwerp

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Piper-Heidsieck

Neem contact op met

www.piper-heidsieck.com